Houtvuur, ijzer, linnen en aardewerk.

Als jongetje hing ik al heel graag rond in kastelen. Alles dat een jongen kon boeien aan de middeleeuwen, boeide mij. Het ridderschap, romantiek, de kleuren en heraldiek. De geur van houtvuur gaf mij bovendien het gevoel van een veilig thuis. Toen ik veel later in mijn leven kok werd, kon een combinatie van mijn fascinaties niet uitblijven. Zo werd Eetvermaeck geboren.

Ik heb zes jaar gewerkt voor Landmarkt, een vers-markt met horeca, in Amsterdam. Daar werd mij gevraagd, of ik mij om de huisgemaakte maaltijden wou bekommeren. Dat heb ik met plezier en succes gedaan. Ik heb in die periode veel geleerd. Nu verzorg ik eens in de maand kookdemo’s, op de winkelvloer van Landmarkt . Ik werk ook nog bij Spirit, een nieuw vegetarisch/veganistisch buffet-restaurant in Amsterdam. Leuk, lekker en leerzaam.

Op vakantie in Zweden, in 2012, bezocht ik met mijn gezin de middeleeuwse week in Visby, een prachtige ommuurde Hanzestad op het eiland Gotland. Daar werd mijn oude jeugd interesse nieuw leven ingeblazen. Ik ben op mijn plaats tussen houtvuur, linnen, ijzer en aardewerk!  

Halverwege 2016 viel de beslissing. Ik ga middeleeuwse tuinfeesten houden!  Koken op houtvuur. Muziek en vermaak. Niet in half duistere gewelven maar buiten, licht en verfijnd. Zomerse tuinfeesten zoals velen die zogenaamde “donkere middeleeuwen” nog niet kennen.

Rond de kerstdagen van 2016 leerde ik muziekgroep Carole et Brullare  kennen. Hun enthousiasme voor mijn plan heeft mij een flinke duw in de rug gegeven! Ook vond ik nog een prachtige locatie in Huys Dever. Een stoer en bescheiden edelmans huis, waar de 14e eeuw dichtbij komt.
Ik was ooit een dromerig jongetje, en nu maak ik die dromen waar!

Martijn Voskesmartijn voskes eetvermaeck