Houtvuur, ijzer, linnen en aardewerk.

Als  jongetje  hing  ik  al  heel  graag  rond  in  kastelen.  Alles  dat  een  jongen  kon boeien  aan  de middeleeuwen,  boeide  mij.  Het ridderschap,  romantiek,  de  kleuren  en heraldiek.  De  geur  van  houtvuur  gaf  mij  bovendien  het  gevoel  van  een  veilig  thuis. Toen  ik  veel  later  in  mijn leven  kok  werd,  kon  een  combinatie  van  mijn  fascinaties  niet uitblijven.  Zo  werd  Eetvermaeck  geboren.

Op  vakantie  in  Zweden,  in  2012,  bezocht  ik  met  mijn  gezin  de  middeleeuwse  week in  Visby,  een  prachtige  ommuurde  Hanzestad  op  het  eiland  Gotland.  Daar  werd  mijn oude  jeugd  interesse  nieuw  leven  ingeblazen.

Halverwege  2016  viel  de  beslissing.  Ik  ga  middeleeuwse  tuinfeesten  houden!   Koken op  houtvuur,  muziek  en  vermaak.  Rond  de  kerstdagen  van  2016  leerde  ik  muziekgroep  Carole et Brullare   kennen.  Hun enthousiasme  voor  mijn  plan  heeft  mij  een  flinke  duw  in  de  rug  gegeven!  Ook  vond ik  nog  een  prachtige  locatie  in  Huys Dever.  Een  stoer  en  bescheiden  edelmans  huis, waar  de  14e  eeuw  dichtbij  komt.

Nu  bied  ik  middeleeuwse  catering  aan  en  hebben  mijn   pasteitjes,  die  bij  catering  met  enthousiasme  werden  ontvangen  een  eigen  plek  gekregen  met  “pasteimakers.nl”.

Ik  was  ooit  een  dromerig  jongetje,  en  nu  maak  ik  die  dromen  waar!

Martijn Voskesmartijn voskes eetvermaeck